Direktlänk till inlägg 10 augusti 2010

Roaccutan

Av Soded Al-atia - 10 augusti 2010 17:48

Sup y'all?!


Igår hade jag bokad tid hos en hudspecialist. Har haft acne några år nu och börjar bli rikigt less på det -.- har testat allt möjligt från receptfria salvor till receptbelagda antibiotika etc men inget funkar. Jag gör nu vad som helst för att få bort acnen. Specialisten berättade att nästa steg att testa var en medicin som heter "Roaccutan". Det visade sig vara en helvetes medicin, en hel lista på massa biverkningar. Aldrig sett så många olika biverkningar i en och samma medicin! Och det värsta av allt är att behandlingen håller på upp mot ett halvår.


Det innebär no alcohol- policy eftersom jag roa:n attackerar levern redan tillräckligt. Jag kan komma att få förhöja levervärden och blodvärden från medicinen. Därför är det viktigt att jag tar regelbundna blodmätningar före, under och efter behandlingens gång.


I sällsynta fall har det förekommit djupa depressioner och i mycket sällsynta fall har det rapporterats självmordstankar och folk som tagit sitt liv (självmord!). <-- visst blir man lite skraj när man läser sånt... men jag har en mycket bra familj som jag står väldigt nära och kommer ta hand om mig så jag är inte orolig när det gäller den här biten.


Det rekommenderas att jag undviker överdriven fysisk aktivitet då en annan biverkning är muskel och ledvärk. Jag dog lite inombords när jag fick reda på detta... jag lever för träningen just nu, vad ska jag ta mig till?? Ajja, jag ska göra mitt bästa och fortsätta som vanligt. Jag lyssnar på kroppen och säger den ifrån ska jag inte tvinga den till träning. Men jag tänker inte ge upp utan att försöka så gott jag kan =)


Nu till lite mer positiva nyheter: Jag träffade min personliga tränare för andra gången där vi fastställde de mål jag har och utförde dessutom några tester. Glömde säga till om kalipermätningen dock... det får bli ett annat tillfälle =(

Testerna jag gjorde bestod av lite enklare styrkeövningar och kondition samt ett roddtest.

stepup: Det här testet gick ut på att jag gick upp och ner på en pall i tre minuter i bestämd takt och därefter tog han min puls. 116 slag i minuten hamnade jag på. Jag låg på "under medel" precis ett slag ifrån "ej bra".
kommentar: jag vet att jag inte har den bästa konditionen men min astma är under kontroll iaf.


push-up: kort och gott sagt; armhävningar. Lyckades göra 26 st i bestämd takt. Här låg jag stabilt på "medel".


omvända armhävningar: Här drar jag mig upp med hjälp av en stång, benen i golvet och bäckenet upp, 90-grader. (svårt o förklara... hoppas ni förstår). Lyckades göra 24 st och även här låg jag på "medel".


roddtest: Skulle ro så långt som möjligt under 4 minuter. Fyfaaan vad jobbigt det var kan jag säga... utmärkt konditionsövning. Tyvärr hamnade jag långt bakom strecket :( "ej bra".
Kommentar: Min grundkondition är det närmaste obefintliga. Mycket fokus månaderna framöver kommer vara att förbättra min kondition.


Min PT skulle sammanställa resultaten av testerna och förtydliga mina mål och maila de till mig om några dagar.


Idag var det bröst axlar och triceps. Börjar komma igång nu med banandet av rörelserna men inte riktigt nått dit jag vill än. Kändes bra överlag och har kommit in i utvärderingen av mina övningar och tekniken. Innan jag byter schema vill jag börja med att köra efter olika träningsprinciper som (superset, dropset, partiella rörelser etc). Men tills dess är det viktigt att jag kör full ROM så att jag banar in korrekt utförande.


Imorrn blir det morgonpromenad + kondition.


Peace out!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soded Al-atia - 29 maj 2011 13:12

Yo!ÅÅhh äntligen är det sommarlov för min del! kan äntligen pusta ut i någon månad innan det är dags igen att tentaplugga.   De senaste 2 veckorna på gymmet har varit en fröjd och jag känner verkligen hur kroppen börjar anpassa sig till den nya l...

Av Soded Al-atia - 12 maj 2011 16:30

Wazzup world!   Ja jag vet... det var lääänge sen jag bloggade sist. Träningen under vårterminen har varit alledeles för oregelbunden med långa uppehåll mellan passen och har varit en besvikelse. Jag har länge gått och haft ångest över att jag in...

Av Soded Al-atia - 31 januari 2011 22:17

Yo!!!   Jag kan gott meddela att jag gått ner 1 cm i midjemått sen förra veckans mätning ;) Detta mycket på grund av ett skärpt kostintag. Även om jag börjat med träningen igen har jag försökt att inte ge kroppen alltför mycket stryk i början, me...

Av Soded Al-atia - 24 januari 2011 00:51

Kära fans.....skoja bara, men ärligt, YO!   Det var ett tag sen sist haha ;) I slutet av november tröttnade jag på att deffa och kort därefter beslöt jag mig för att göra ett "litet" uppehåll under december månad, fast höll i sig sent in i janu...

Av Soded Al-atia - 21 november 2010 00:45

Yo!   har varit dålig på att uppdatera bloggen =(   har kört på Axon 3.0 i 8 veckor och jag måste säga att jag inte tyckte om halvkroppsschema. Det var för många övningar, för många sets och för mycket som skulle göras på samma pass, hade ing...

Presentation


I'm on a boat!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards